Navigation Menu
“Corporate rock”

“Corporate rock”

By on apr 23, 2020 in Musikhändelser i Sverige

“Corporate rock” är en amerikansk term som syftar på rockmusik som är kommersiellt framgångsrik men som ogillas av kritiker. I Sverige borde den närmsta motsvarigheten vara “arenarock” även om det begreppet inte riktigt ringar in betydelsen ordentligt.

På tal om kommersiella framgångar; en förutsättning för att bygga ett framgångsrikt företag är att du har tillgång till kapital. Det är dock inte alltid så lätt, och ibland behövs likvida medel snabbt. Hos qred.com/se/ har man gjort det enkelt att ansöka om företagslån och krediter. Du fyller helt enkelt i en låneansökan och bekräftar sedan din identitet med BankID. Du får sedan ett låneförslag, och om du tycker om vad du ser godkänner du det och har sedan lånet utbetalt till företagskontot redan samma dag.

Som fenomen har corporate rock sitt ursprung i 1970-talet. Det var då rockkonserter utvecklades till att bli någonting som var gångbart på enorma idrottsarenor. Det är svårt att reda ut vad som är hönan eller ägget, men eran gav i vart fall upphov till ett antal band som uppnådde den storleken samtidigt som de var avskydda av kritikerkåren. Bland dem kan nämnas band som Nazareth, Journey, Boston, Heart och många fler.

Idag har corporate rock utvecklats ytterligare. Idag går det att associera termen också till den typ av låtsat aggressiva rockmusik som ibland hörs i reklamfilmer och liknande.

Explorable