Navigation Menu
Rockers behöver också kläder efter väder

Rockers behöver också kläder efter väder

By on jan 10, 2022 in Musikhändelser i Sverige

Den rutinerade festivalbesökaren behöver inte tänka länge när han packar väskan. Att stoppa ned ett par rejäla fritidsbyxor i resväskan är en självklarhet. För dig som inte tycker det låter lika självklart, kanske byxorna tarvar sin förklaring.

En riktig festival är nämligen riktigt lerig. Visserligen finns moderna, lite finare varianter som Stockholm soul eller Stockholm Jazzfestival – men i ärlighetens namn är en festival inte en riktig festival utan solsken, rätt dryck, högljudd rockmusik och lera. Stora mängder lera. Och då gäller det att ha packat rätt byxor.

Gamla tiders Hultsfred eller Roskilde är nog även i framtiden ett minne blott – men glöm inte att festivaler som Sweden Rock fortfarande rockar på. Och om man får lyssna på professionella virologer som Niklas Arnberg, som uttalat sig till Aftonbladet, så var det inte ens osannolikt med en festivalsommar 2021. Corona-viruset satte käppar i hjulen för stora delar av musikbranschen, men man ska inte underskatta människors vilja att rocka och rolla i leran, iklädda ett par rejäla fritidsbyxor. Festivaler har framtiden för sig, och de riktigt sugna har kanske redan börjat förbereda sin resegarderob.

Rockers handlar på nätet

Så var handlar rockers sina kläder? Tröjor med bandtryck handlas naturligtvis på konserter. Troligen har en äkta festivalbesökare även kvar alla sina gamla t-shirts från tidigare år. Men byxorna då? Inte går väl en riktig rocker in på en friluftsbutik? Självklart inte. Det rockigaste är att handla sina fritidsbyxor online. Precis som för de flesta varor är en nätbutik det bästa stället att handla på för den som vill ha kvalitet till ett lågt pris. Perfekt för rockers är även att kunna prova sina festivalkläder hemma i vardagsrummet, med rätt musik på stereon. För hur skulle man kunna bedöma passformen utan att headbanga till rätt låt samtidigt?

Explorable