Navigation Menu
Rätt musik till känslosamma stunder

Rätt musik till känslosamma stunder

By on jan 27, 2021 in Okategoriserade

Musik spelar en viktig roll när det gäller sinnesstämning och när livet står inför prövningar kan musiken hjälpa. Med rätt musikaliska toner kan känslor och tankar lättare bearbetas samt kanaliseras, vilket är viktigt för det mentala välmåendet.

Svåra stunder såsom dödsfall är aldrig lätt att hantera och avskedstillfället är viktigt för det framtida sorgearbetet. Just därför är det värdefullt att musiken som spelas under avskedet känns rätt. Men hur väljer du rätt musik till begravningen? I den här artikeln delar vi med oss av tankar kring begravningsmusik och toner till känslosamma stunder.

Beslut i svåra stunder

Viktigt att tänka på är att det inte är någon självklarhet att orka styra upp en begravning när det är någon nära som gått bort. Tankarna är inte på sin rätta plats och sorgen känns fortfarande väldigt tung. Du har säkert önskemål kring vilken musik som ska spelas eller sjungas på begravningen, men du behöver någon som hjälper till.

En professionell begravningsbyrå som har stor erfarenhet av att hjälpa människor med förberedelse och planering inför avskedet är Lova Begravningsbyrå https://lovabegravning.se/ där du erbjuds rådgivning via webben. Du kan med andra ord i lugn och ro få hjälp med all planering av begravningen och självklart är musik en del av processen. Vänliga rådgivare ser till att allt förbereds och planeras utifrån dina eller den avlidnes önskemål. När livet ställs inför svåra utmaningar är det viktigt att våga lita på andra och acceptera den hjälp du kan få.

Skräddarsydd musik eller klassisk begravning?

Det är inte alltid enkelt att välja rätt musik till den stund då du ska ta farväl av någon du tycker mycket om. Ibland kan det kännas helt rätt att bara välja musik som den avlidne skulle ha uppskattat, men samtidigt kan det vara bra att hålla sig lite mer neutral. Allt handlar om känsla och vad som passar bäst utifrån flera aspekter. Din rådgivare på begravningsbyrån har säkerligen tips att komma med när det gäller musiken. Även viktiga tankar som är bra att bolla inför valet av musik eftersom något som känns rätt för stunden kan upplevas annorlunda under själva avskedet.

Begravningen kommer inte vara lättsam och känslorna blir ofta omtumlande eftersom det för många kan vara den stund då dödsfallet känns som “närmast”. Tårar är å andra sidan viktigt för att få utlopp för din sorg. Det finns människor som har svårare än andra att gråta och ventilera känslor – i dessa fall kan musiken vara till stor hjälp. Filmmusik eller klassiska toner har omfamnande egenskaper, vilket kan hjälpa människor med sorg att öppna sig.

Explorable