Navigation Menu
Efterlängtad soulfestival

Efterlängtad soulfestival

By on aug 5, 2020 in Musikhändelser i Sverige

Stockholm Soul 2019

För den som har saknat en festival med rytmer av soul behöver inte vänta längre. 2018 tog Kulturhuset initiativet att anordna en soulfestival på Nalen och precis som föregående år kommer artister att ta plats på Nalen den 24-28 april 2019 för att bjuda på nykomlingar inom soul, svenska artister och internationella stjärnor. Evenemanget väntas bli välbesökt och i Stockholm har en soulfestival länge varit efterlängtad.

Fyller ett tomrum

Dagens soul har inte fått det utrymme som den förtjänar och det var något Kulturhuset ville ändra på och sätta fokus på de många talanger vi har i Sverige men även utomlands. Förra året blev en succé med många besökare och kulturhuset har sannerligen börjat sitt projekt, som de själv beskriver, att fylla ett tomrum, över förväntan. Soul har en stor och trogen skara fans som länge blivit bortglömda till förmån för andra kulturfestivaler, men inte längre.

I flera dagar kommer Nalen att bli en samlingsplats för soulfantaster och artister som lovas uppträda är bland annat Eliza & Janice och Iris Gold. Förhoppningarna är stora på att soulfestivalen lockar publik och blir ett återkommande evenemang i Stockholm.

Explorable