Navigation Menu
Hip Hop – en livsstil

Hip Hop – en livsstil

By on feb 18, 2020 in Okategoriserade

Hip Hop är en musikstil som kännetecknas av ett rimmande men även scrathing, d.v.s att framkalla olika ljud med hjälp av en LP skiva som man tvingar att stanna. Hip hop musik började slå igenom på slutet av 1970-talet. Soundet hade inspirerats av soul, funk och disco och kom slutligen att bli det mycket speciella ljud och rappande som man i dag direkt associerar till hip hop. Några som har fått kultstatus inom hip hop världen är Grandmaster Flash and the Furious Five som dominerade listor och dansgolv 1982 med deras låt ”Message”.

Kritiserad livsstil

Hip Hop är inte bara musik utan har kommit att bli en uppskattad livsstil som även har ifrågasatts då musikstilen och dess tillhörande livsstil ansetts objektifiera kvinnor och romantisera våld. Motståndare har dock fått se sig besegrade av den stora fanskara som återfinns hos den här gruppen och nya artister dyker ständigt upp trots kritiken.

Mångsysslare och företagare

Stora stjärnor inom denna genre är inte sällan framgångsrika på fler än ett sätt och driver ofta företag, producerar sin egen musik och frontar exempelvis olika klädmärken eller parfymer. Att musiken enbart skulle vara våldsbejakande står i stark kontrast mot den företagsamhet många musikutövare uppvisar.

Erkända talanger

I Sverige fick Hip Hop sitt genomslag med Latin Kings och i dag finns det ett flertal erkända talanger inom musikstilen. Hip Hop tycks inte vara i närheten av att dö ut utan utvecklas ständigt och antal följare ökar i samma takt, men de har sin starkaste lyssnarskara bland tonåringar och unga vuxna.

Explorable