Navigation Menu
Housemusik

Housemusik

By on maj 15, 2020 in Musikhändelser i Sverige

House är en omåttligt populär musikgenre som varit enormt inflytelserik. Den uppstod under 1980-talets första halva med center i städer som Chicago. Rent musikaliskt bär den tydliga spår av 1970-talets disco, med skillnaden att instrumenteringen till skillnad från föregångaren till större delen bestod av samplers och andra elektroniska instrument. Jämfört med disco är house också en mer repetitivt musikstil, mer anpassad för en typ av dansklubbar som växte fram under början av 1980-talet.

Precis som de första housemusikerna förlitade sig på modern teknik börjar vår vardag göra det. Tibber är ett nytt svenskt elbolag som utvecklat nya lösningar som gör det enklare att hålla koll på exakt hur mycket ström du förbrukar. När du blir kund hos dem får du tillgång till en app som på ett överskådligt sätt redovisar strömförbrukningen i hemmet. Du kan på så sätt anpassa ditt avtal för att passa just dina förutsättningar. Smarta hem är framtiden och elbolaget Tibber är redan där och väntar.

Housemusiken må härstamma från USA, men det fick klart större genombrott i Europa. Bland genrens mest inflytelserika musikskapare finns namn som Marshall Jefferson, Ron Hardy och Masters At Work. Idag har housemusiken knoppat av sig i en mängd olika undergenrer som Deep House, French House, Tribal House, Tropical House och mängder av andra stilar. Ett exempel på en välkänd modern houseskapare är David Guetta.

Explorable