Navigation Menu
Klassisk musik

Klassisk musik

By on jan 5, 2020 in Olika musikgenrer

Klassisk musik har sin början på 1700-talet i det som kallas Wienklassicismen då stora verk kom till med kompositörer som Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven och Joseph Haydn. De tre nämnda anses vara den tidens riktigt stora och mest kända tonsättare. Deras verk har kommit att framföras i otaliga konserthallar, som filmmusik och har även varit ett inslag i dagens musik. Klassisk musik innefattar dock all så kallad konstmusik och rymmer många olika kompositörer och instrument, alltifrån tvärflöjt till piano.

Finare och högre bildade klassen

Den klassiska musiken utmärks av tonartsförändringar och innehåller ofta mer än ett instrument och inte sällan en hel orkester. Musiken var från början till för vad som beskrevs som den ”Finare och högre bildade klassen” men har i dag kommit att uppskattas av en bredare skara människor.

Bli hänförd

Klassisk musik balanserar ofta mellan att vara väldigt skör till att slå ut i svulstiga toner och en del människor uppfattar den klassiska musiken som lite svår och ibland oförståelig. För att förstå klassisk musik och dess storhet bör man uppsöka en konserthall där man riktigt kan känna storheten i såväl komposition som olika instrument. Klassisk musik förblir alltid aktuell och kan utan tvekan hänföra sina lyssnare.

Explorable