Navigation Menu
Thin Lizzy

Thin Lizzy

By on apr 22, 2020 in Musikhändelser i Sverige

Thin Lizzy är en av Irlands mest framgångsrika musikexporter någonsin. De nådde sina framgångar med ett själfullt hårdrockssound som präglades dels av leadsångaren Phil Lynotts röst och dels av ett säreget sätt att använda de båda leadgitarrerna för att spela stämmor.

Oavsett om du ska förvara musik eller foton, video eller annan data gör du det smidigt på ett USB-minne. Hos Teknikdelar.se hittar du ett brett utbud av UBS-minnen av hög kvalitet till bra priser.Köp ditt usb minne hos Teknikdelar redan idag.

Thin Lizzys gyllene era var åren mellan 1969-1983. De gav då ut totalt 12 studioalbum och hade en mängd singlar på topplistorna. Bland singlarna kan nämnas bland andra Jailbreak, The Boys Are Back in Town och Whiskey in the Jar. En sak som särskiljde Lizzy från många av deras samtida hårdrocksband var deras musiks litterära kvalitéer. Lynott som var bandets huvudsaklige låtskrivare hade ett gott öra för att skriva poetiska betraktelser över kärleksdraman och arbetarklassliv.

Lynotts liv skulle tyvärr bli alltför kort. Ett leverne som framför allt kantades av alkohol- och drogmissbruk skulle ta ut sin rätt. Han kollapsade i sitt hem i december 1985 och togs därefter in på en intensivvårdsavdelning. Där avled han den 4 januari 1986 av hjärtstillestånd och lunginflammation. 2016 sände Sveriges Television en uppskattad dokumentär om Lynott och hans bands mycket framgångsrika karriär.

Explorable